Nea Beni Sinulescu a sărit la jugulara colindătorului Hrușcă exact în perioada magică în care trebuie să fim buni la maximum

Îndrăgitul cantautor Benone Sinulescu se mândrește cu peste 400 de piese muzicale autentice culese cu mâna și urechea lui de pe întreg cuprinsul patriei. Din păcate, printre aceste bijuterii folclorice, au fost unele care i-au fost „ciugulite” și de alți artiști care, cântându-le zeci de ani în concerte și emisiuni, și le-au însușit fără a-l mai aminti pe mierloiul din Siriu.

Prin anii ´80, pe când avea nasul mult mai mare decât celebritatea, Ștefan Hrușcă i-a cerut voie lui nea Beni să-i preia frumosul colind „Deschide ușa, creștine”, de care nu s-a mai despărțit nici până în ziua de azi și de pe urma căruia și-a schimbat de opt ori mașina și de două ori locuința.

„De la discuția aia din 1980, Ștefan nu a mai amintit niciodată de la cine a preluat acest colind, iar când i-am atras atenția, a încercat să-mi închidă gura cu o canadiană nouă, adusă de la el din Canada, probabil de la un magazin de second hand”, s-a plâns maestrul Sinulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *